Stefan Buis.

Professioneel Berggids en Materiaal- & Veiligheidsdeskundige

Stefan begon zijn bergsport carrière met een actieve vakantie in de Alpen een jaar of 20 geleden. Dit inspireerde hem om tijdens zijn loopbaan bij het Korps Mariniers een scala aan opleidingen te volgen op het gebied van klimmen, skiën en survival en veel ervaring op te doen in het werken en overleven in extreme kou- en weersomstandigheden. In 2007 behaalde hij de opleiding tot militair berggids en in 2011 voltooide hij ook de civiele UIAGM berggidsopleiding in Duitsland.

In zijn vrije tijd voltooide Stefan diverse klim- en skiroutes in de Alpen en beklom hij bijna alle 4000ers daar. In 2006 volbracht hij de Patrouille des Glaciers, de beroemde en beruchte tourskiwedstrijd van Zermatt naar Verbier.

Sinds begin 2011 is Stefan zelfstandig berggids en werkt onder de naam Mountain Elements. Tevens heeft hij zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van ski- en klimuitrusting en risico management. Hij is opleidingsgids bij de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) en geeft regelmatig bijscholingen voor kaderleden. Verder werkt hij nog altijd als adviseur en specialist voor het Korps Mariniers. 

Website Stefan Buis